Aktuality
Jak si Canay a Buse užili "DAY WITH"
"Po pololetním semináři jsme si s Canay naplánovali "day with" a chtěli jsme spolu něco podniknout. Přemýšleli jsme o tom a rozhodli se, že si uděláme turecký čajový den, protože jsme obě z Turecka. Objednala jsem tradiční konvičku, skleničky a turecký čaj, protože jsme chtěli, aby měli uživatelé stejný zážitek jako my v naší zemi. Když pijeme čaj, obvykle si dáme i něco k jídlu, například pečivo.
S klienty jsme uvařili "Börek", což je druh slaného pečiva, a "Kısır", salát z bulguru. Mluvili jsme také o čajové kultuře v Turecku, protože jako Turci rádi pijeme čaj a je to součást naší kultury a je to tradice spojená s pohostinností společnosti. K čaji jsme podávali kısır a börek a společně si vychutnávali jídlo. Sdíleli jsme hezké chvíle a zajímavosti o naší zemi.
Druhý den jsem navštívila Eden, kde pracuje Canay. Připravily jsme turecký čaj pro její klienty a spolupracovníky a společně jsme vařili. Bylo příjemné udělat něco společně a strávit čas s uživateli a vidět jiné pracoviště." Buse
"Ještě jednou všechny zdravím. Víte, že my (v Turecku) nevracíme sousedův talíř prázdný, ale naplněný jídlem...A tak i Buse se rozhodla přijít na mé pracoviště a udělat si druhý čajový den. Náš turecký salát, Börek a čaj si opět podmanily srdce všech a bylo po jídle dřív, než jsme se vůbec stačili najíst. Hrdě jsme zakončili náš den poté, co jsme se dozvěděli, že jim naše jídlo chutnalo a hlavně že turecká čajová kultura udělala na uživatelé velký dojem." Canay